Om HUFA


HUFA Luefabrikk AS ble etablert i 1918 av Martin H. Ruud. Ålesunds eneste spesialprodusent av luer har utviklet seg til Norges største spesialist av uniforms- og barneluer. I 1917 var buntmaker Ruud i gang med å produsere skinnluer og fiskeluer. Kasjettlua, artikkel 206 er fortsatt en etterspurt lagervare og kanskje den mest kjente.


På topp med Hufa siden 1918

Hufa er kjent for å levere kvalitetsprodukter til det norske klimaet.


Vi leverer luer for barn, herre luer og uniforms luer, med en spesiell vekt på god passform. Det betyr at du får produkter som kler deg bedre.

Som totalleverandør til forsvaret og H.M. garden er vi godt kjent med høye kvalitetskrav. Vår kanskje beste referanse er alle barnehagene i landet.


Luer til barn

-
Moteriktig design
- Spesialutvalgte materialer


Luer til herre

-
Tradisjonsrik design
- Materialer av høy kvalitetI 1967 ble produksjonen flyttet til Ratvika, halvveis mellom Ålesund og Moa. Produksjonslokalene i Skaregata 14 ble byttet ut med et nybygd lokale for kjedeproduksjon.


Det Barske klimaet og mye skiftende vær gjør Norge spesielt. Gjennom genrasjoner har det blitt utviklet egne modeller. Ved å samle på alle mønster og modeller i bransjen, har HUFA utviklet seg til den eneste totalleverandør av norsktilpassede hodeplagg og tilbehør.Hufa er totalleverandør til det norske forsvaret, H.M. Kongens garde og kongen selv.

Rett før 17 mai er den mest hektiske tiden på året, når hele korpsbevegelsen skal fornye seg