Korps


NB! SISTE FRIST FOR GARANTERT LEVERING TIL 17. MAI - ER 11. FEBRUARSlik måler du rett størrelse på din nye uniformslue:


Det anbefales sterkt å få hjelp av en annen person for best mulig resultat. Det er viktig å være nøyaktig.

 

Bruk aller helst et målebånd i et fleksibelt materiale. Alternativ kan man bruke en hyssing som ikke er elastisk og deretter måle lengden på hyssingen med et målebånd.

Mål største omkretsen rundt hodet. Hvil målebåndet på hver side rett over ørene, og trekk det hele veien rundt hodet i en rett sirkel, ca. halvveis ned på pannen og rundt bakhodet. Les av målet i antall centimeter, der hvor enden møter målebåndet igjen.

 

 

Slik finner du rett størrelse i henhold til måling:

Luens størrelse oppgis i antall centimeter og leveres kun i hver hele centimeter.

 

Eksempel på valg av størrelse: Dersom du måler 58 cm, trenger du størrelse 58. Dersom du måler 58,5 cm og oppover, trenger du i de fleste tilfeller str. 59. Dersom du måler 58,2 eller 58,3 vil det i noen tilfeller kunne holde med str. 58. Dette må man vurdere selv. Det er generelt en fordel at luen er litt for stor enn litt for liten.

 

Luen kan "krympes" noe med et korkinnlegg, dersom det i ettertid skulle vise seg at den ble litt for romslig. Inntil to korkinnlegg legges innenfor svetteremmen, en foran og en bak. Dette krymper hatten inntil 0,5 cm.

 

 

Generell informasjon om måling av uniformsluer:

 

Vær obs på at større endringer av hårvekst, frisyrer osv. kan påvirke hvor godt en hatt passer. Dersom man fjerner mye hår i ettertid av da måling ble utført, kan luen i noen tilfeller bli for stor. Og i motsatt tilfelle, kan man også risikere at luen blir for liten.

 

 

Tilpassing av nye uniformsluer:

 

Mange av våre uniformsluer består av en lue-ring med plastinnlegg, der hvor luen hviler rundt hodet. Denne er helt fast og uten for mye fleksibilitet, dette er helt nødvendig for at luen skal holde på størrelsen. På modeller uten separat pull, f. eks. tamburluer, er ofte hele den loddrette delen av luen stivet opp med plast.

 

Når luen er helt ny, kan det føles som at den klemmer litt mer noen steder enn andre. For å myke den opp litt, kan man ta tak i lue-ringen på hver side og forsiktig presse lue-ringen inn mot midten. Vri deretter lue-ringen i retning av lue-ringens sirkel ved å skyve en hånd frem og en hånd tilbake, samtidig som man holder ringen presset inn mot midten. Repeter bevegelsene flere ganger. Dette vil gjøre plasten litt mer smidig og lettere å tilpasse din hodefasong.

 

NB! Pass på å ikke presse lue-ringen altfor langt inn, slik at man får knekk på luebremmen. Lue-ringen er konstruert for å tåle mye, slik at den holder på fasongen, men pass allikevel på å ikke brette plasten i altfor skarpe vinkler, slik at man får bulker eller svekker lue-ringens egenskaNB! MERK AT ALLE LUENE LEVERES UTEN FJÆR! MÅ BESTILLES SEPARAT.